19 بهمن 1401 - 15:49

حمایت بانک ملی از اقتصاد دانش بنیان/ تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها اصلاح شود

حمایت بانک ملی از اقتصاد دانش بنیان  تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها اصلاح شود
آیین انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه بین بانک ملی و صندوق‌های غیردولتی پژوهش و فناوری در بانک‌ملی برگزار شد.
کد خبر : ۱۴۶۵۳۲

به گزارش خبرنگار ایبِنا، صبح امروز آیین انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه بین بانک ملی ایران و صندوق‌های غیردولتی پژوهش و فناوری در بانک‌ملی برگزار شد و در نتیجه آن ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۸ صندوق پژوهش و فناوری سراسر کشور پرداخت شد.

 

علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان مراسم آیین انعقاد این قرارداد، گفت: در سال‌های اخیر بانک‌ها به تامین‌مالی شرکت‌های تامین مالی خیلی کمک کرده‌اند. در تامین مالی شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان با توجه به زیست بوم خاصی که دارد، اجزا مختلفی باید فعال باشند. بانک‌ها، بازار سرمایه، صندوق‌های پژوهش فناوری، بیمه‌ها و صندوق نوآوری و شکوفایی از اجزا مختلف تامین مالی فعالیت‌های دانش‌بنیان هستند.

 

وی افزود: برکات اتفاق بزرگی که در قانون جهش تولید رخ داده است، باعث ارتقای جدی اقتصاد دانش‌بنیان خواهد شد. امیدواریم با ابزار‌هایی که در قانون جهش تولید درنظر گرفته شده در بازار سرمایه اتفاق خوبی بیافتد. اقتصاد دانش بنیان ملزومات خودش را دارد و باید ابزار‌های آن نیز فراهم شود.

 

وحدت با اشاره به نقش بانک‌ها در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: در سال اخیر بانک‌ها با منابع اهرمی و کمک‌هایی که کردند نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات و بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ضمانت‌نامه به شرکت‌های دانش‌بنیان داده‌اند. در حال حاضر وضعیت بانک‌ها در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به طور آنلاین رتبه‌بندی می‌شوند.

 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان به شدت اعتبار خود را نزد بانک‌ها بالا برده‌اند، گفت: NPL صندوق نوآوری که از منابع داخلی خود برای طرح‌های پرریسک‌تری که امکان تامین مالی آن‌ها از شبکه بانکی وجود ندارد، استفاده می‌کند در حال حاضر ۰.۵ درصد است که آمار بسیار خوبی است. حتی یک فقره از ضمانت‌نامه‌هایی که بانک‌ها صادر کرده‌اند نکول نشده است و حتی یک مورد از بازپرداخت تسهیلات هم از سررسید عبور نکرده است. در واقع شرکت‌های دانش‌بنیان مشتریان بسیار خوبی برای بانک‌ها هستند.

 

وحدت افزود: در تحقق تبصره ۱۶ بودجه کمی از برنامه عقب هستیم و بانک ملی با این اقدام گام مهمی در این حوزه برداشته است. شرکت‌های دانش‌بنیان تا سقف ۱ میلیارد تومان و صندوق‌های پژوهش و فناوری ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت می‌کنند. صندوق‌های پژوهش و فناوری تسهیلات دریافتی را به طور غیرمستقیم به شرکت‌های فناوری که در پارک‌ها هستند، اعطا می‌کنند. بانک‌ملی در نتیجه فعالیت‌های چند ماه اخیر به فهرست بانک‌های برتر در حمایت از شرکت‌ها دانش‌بنیان پیوسته است.

 

اصلاح تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها

 

سید محسن دهنوی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در جریان برگزاری این مراسم، اظهار کرد: در طول بیست سال گذشته توسعه ادبیات دانش‌بنیان و وجود اکوسیستم آن را مدیون مقام معظم رهبری هستیم. زمانی که رهبر انقلاب بحث تولید ثروت از دانش را مطرح کردند، حتی در دانشگاه‌ها نیز این ادبیات غریب بود و تا به امروز و با نامگذاری سال به نام اقتصاد و تولید دانش‌بنیان ایشان نقش مهمی در توسعه ادبیات دانش‌بنیان داشتند.

 

وی افزود: نگاه به اقتصاد دانش‌بنیان باید متفاوت از سایر بخش‌ها باشد و این نگاه در تبصره ۱۶ نیز وجود دارد. طبق تبصره ۱۶ قانون بودجه و با تغییری که ایجاد شد، سقف تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان توسط وزارت اقتصاد و صندوق نوآوری و شکوفایی تعیین می‌شود و امروز نتیجه آن را می‌بینیم.

 

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۸ صندوق پژوهش و فناوری امروز تسهیلات دریافت می‌کنند، گفت: این صندوق‌ها به واسطه شناختی که از اکوسیستم و شرکت‌های دانش‌بنیان دارند، عاملیت اعطای تسهیلات را به عهده می‌گیرند. این فرآیند باید ادامه پیدا کند و این در حالی است که متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تسهیلات تبصره ۱۶ خیلی کلی نوشته شده و باید تلاش کنیم تا با اصلاح این بند در قانون بودجه، این فرآیند در سال آینده نیز ادامه پیدا کند.

 

ایران وارد تحولات انقلاب صنعتی چهارم شده است

 

همچنین مجتبی توانگر؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در آیین انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات به صندوق‌های غیردولتی پژوهش و فناوری، اظهار کرد: ایران وارد تحولات انقلاب صنعتی چهارم شده است و این مسئله با تصویب قانون جهش دانش‌بنیان در مجلس یازدهم مورد توجه قرار گرفته است. این تفاهم‌نامه قطعه‌ای از یک پازل است تا مشارکت همه اجزای اکوسیستم نوآوری و دیجیتالی در توانمندسازی اقتصاد ایران را شاهد باشیم.

 

وی افزود: در اولین مراحل این تحولات قرار داریم و الزامات آن را پیاده‌سازی کنیم؛ لذا مأموریت و مسئولیت عظیمی برای ساماندهی فناوری‌های جدید داریم در کنار آن با در نظر گرفتن مصالح عامه باید کرامت انسانی را بهبود ببخشیم و اکوسیستم نوآوری و شکوفایی را در بخش‌های قدیمی و سنتی اشاعه دهیم.

 

این نماینده مجلس با ابراز خرسندی از اینکه در مراسم امروز شاهد حضور اکوسیستم‌های نوآوری برای تحقق این امر هستیم، گفت: این تفاهم‌نامه اقدام مؤثری برای تضمین‌های مالی در زیست‌بوم نوآوری کشور است. این تفاهم‌نامه قطعه‌ای از یک پازل مربوط به فعالان اکوسیستم نوآوری است. زیرا این تفاهم‌نامه در جهت چابک سازی و ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان کارساز است.

ارسال‌ نظر